Що таке Гульканд?

Дивно, але, незважаючи на величезну популярність в Індії, Гульканд - зовсім не індійський винахід. Цей вишуканий трояндовий пресерв був вперше приготований в Персії, про що свідчить назва: "гуль" походить від персидського слова "квітка", а "канд" означає "солодощі".

Традиційно Гульканд виготовляється з пелюстків дамаської троянди, відомої своїм запашним, солодким ароматом. Щоб зрозуміти, наскільки вона ароматна, достатньо згадати, скільки брендів використовували дамаську троянду для своїх парфюмів: Dior, Cartier, Givenchy, Chloé, Bvlgari та інші.

Дамаська троянда цвіте двічі на рік - влітку та восени. Для приготування Гульканду пелюстки троянд промивають, а потім злегка сушать за допомогою рушника. Далі пелюстки та цукор по черзі укладаються в чисту скляну банку з кришкою. Іноді рецепт також включає кораловий кальцій, кардамон або перлинову пудру, які, згідно з аюрведою, мають корисні властивості. Цю банку потім витримують на сонці щонайменше шість годин щодня і злегка помішують, щоб зберегти її склад. Орієнтовно через 29 днів, коли Гульканд набуває густої карамельної консистенції, він вважається готовим до споживання. 

В нашому магазині можна купити Гульканд, приготований за традиційним рецептом, який включає пелюстки дамаської троянди, цукор та кардамон. Повільне приготування на сонці робить смак Гульканду неймовірно ніжним та збалансованим, що відрізняє його вид звичайного трояндового варення. Будьте впевнені, всього одна чайна ложка Гульканду назавжди змінить ваше уявлення про троянди!