Що приготувати з пюре маракуї?

Зовсім недавно маракуя увійшла в меню ресторанів усього світу, а звідти поступово потрапила в домашню кухню. Уявімо, що у вас на кухні з'явилося 3 літри концентрованого пюре маракуї. Чим порадувати себе та своїх близьких?

По-перше, радимо приготувати маракуєвий крем або кьорд, він настільки смачний, що викликає залежність. Для приготування кьорду використовуються жовтки, цукор, сіль, вершкове масло та власне пюре маракуї. Все разом уварюється, остуджується, а потім з'їдається з йогуртом, вівсянкою чи мафінами. 

Завдяки підвищеній кислотності маракую використовують в якості бази для маринування м'яса, отже, порада № 2 - маринад. Для його приготування змішують пюре маракуї з олією, дрібно нарізаною червоною цибулею, часником, чилі, цукром, сіллю та чорним перцем. Цей маринад підходить для курки, свинини, яловичини та рибного філе. 

Ще один маракуєвий мастхев - лимонад з базиліком. Змішайте сік маракуї, газовану воду, цукровий сироп, лід і додайте листя базиліку. Такий напій буде смакувати за будь-якої погоди за вікном.

Нарешті, не одна збірка рецептів з маракуєю не обходиться без морозива. Для морозива вам знадобляться вершки, згущене молоко, жовтки, цукор та пюре маракуї. Все разом змішується у блендері і заморожується принаймні на 6 годин. 

Не вистачає ідей? Шеф-кухарі та технологи пропонують такий перелік продуктів, які добре поєднуються з маракуєю: вершки, маскарпоне, йогурт, кокосове молоко, безе, банани, манго, папая, апельсини, мандарини, кавун, ваніль, бренді, ром, апельсинові лікери.

І не забувайте поділитися з нами витвіром вашого мистецтва, за кожен відгук з фото на нашому сайті ви отримаєте знижку на замовлення!